03 березня 2015

Символ нашого національного відродження

Скромний священик з маленького села, що став одним з основоположників української композиторської школи. Михайло Вербицький – композитор, що своєю музикою оживив Національний гімн України, поєднавши європейські мотиви із національними. 4 березня вся українська спільнота відзначає 200-річчя з дня народження митця. Напередодні цієї урочистої події, ми запросили своїх читачів у літературно-мистецьку подорож:«Творець державного гімну». Діти здійснили віртуальний екскурс Яворівськими дорогами Михайла Вербицького, адже саме там тривалий час жив і працював великий композитор і священик.


Також вони ознайомились з історією створення національного державного гімну України, з історією перетворення патріотичної пісні «Ще не вмерла Україна» в державний символ нашої країни. Неодноразово на заході звучало урочисте виконання державного гімну.
Також дітям була представлена література, яка містить матеріали про життєвий шлях та творчий доробок Михайла Вербицького.Родзинкою нашої літературно-мистецької подорожі став перегляд відео ролика з виконанням гімну на чотирнадцяти мовах світу.






Немає коментарів:

Дописати коментар