30 квітня 2015

Обласний семінар для директорів централізованих бібліотечних систем на тему «Ефективне управління бібліотекою в сучасному вимірі» відбувся в Рожищенській централізованій бібліотечній системі .



Учасники семінару ознайомилися з роботою бібліотеки-філії селища Дубище, відвідали римо -католицький костел в селищі Дубище.

























Спочатку віруючі збирались помолитись Богу в будинку Розалії   Францівни   Полєшко.    Першим    ксьондзом    був    Чеслав,    його наступником - ксьондз Марек, які проводили літургію польською мовою. Згодом  у1995 році зайняв Богом освячену посаду ксьондз Бурнік Роман, який перш за все Літургію став проводити українською мовою,тому що серед присутніх було багато дітей, які не розуміли польської мови. Саме ксьондз Роман став ініціатором  побудови костелу Святої Матері Божої Фатімської у 1999 році. Верхівка костелу стрімко піднята вгору, ніби»хоче дістатися самого неба. Це костел типу однонановий з розширеними трансептами.. У вівтарній частині є оригінальний вівтар, який представляє собою камінь прямокутної форми, вага його становить 5,6 тонн, подарований жертводавцями з парафії Святої Марії Магдалини міста Гельдерн (Німеччина). Жертводавці парафії Пресвятого Серця Ісуса міста Кроге-Ерендорф подарували орган. У храмі завжди панує атмосфера затишку, спокою,Божої любові і благодаті.

Немає коментарів:

Дописати коментар