20 лютого 2020

"НЕБЕСНА СОТНЯ - ЯНГОЛИ , ЯКІ СТАЛИ ГЕРОЯМИ"

 Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні –знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею". За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.
Тож з метою належного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до сучасників і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття в бібліотеці та  школі було  проведено комплекс інформаційно-просвітницьких заходів, зокрема: урок-презентація «Хоробрі-серця» урок пам`яті «Воїни світла живуть серед нас»година пам'яті  «Небесна Сотня – то в душі вогонь», літературотерапевтичний годинник: "Небесна Сотня - янголи , які стали героями"  Декламування віршів, перегляд книг та відеосюжетів про трагічні події на Майдані, хвилина мовчання – усе це справило неабиякі враження і не залишило нікого з присутніх байдужим.
      І ми не будьмо байдужими! Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Спасибі всім, хто відстоював Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму! Хай палають свічки пам'яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…


















Немає коментарів:

Дописати коментар