14 травня 2020

Малечі про фах лікаря

Малечі про фах лікаря
Хто у дитинстві не мріяв стати лікарем? Улюблені ляльки, зайчики, котики, ведмедики та інші звірятка під пильним наглядом молодого, але вже досвідченого лікаря проходили повний курс лікування: температура вимірювалася, гірчичники ставилися, ліки вчасно давалися, уколи робилися... Словом, застосовувалися усі медичні маніпуляції, які завжди давали хороший результат, і - "пацієнт" одужував! Про дуже важливу і потрібну професію лікаря розкажуть Вашим малюкам книжечки з яскравими ілюстраціями та чудовими оповідками, віршиками і загадками.

     Думанська О. Зубчик для феї / О. Думанська. - Київ : Дитяча християнська література, 2012. -16 с.
Історія про дівчинку, яка дуже хотіла отримати подарунок від феї за свій зубчик, але боялася його вирвати.



     Сонечко І. Побавимося у лікарів / І. Сонечко. - Харків : Ранок, 2007. - 10 с. : іл.
Всі діти охоче бавляться у водіїв, кухарів, лікарів... Ця серія дасть змогу Вам познайомити малюків з «дорослим» світом професії лікаря. 


     Підлужна Я. Дітям про професії / Я. Підлужна. - Львів : Апріорі, 2013. - 16 с.
Ця книжечка, де зібрались незвичні загадки, збагатить уявлення дитини про такий чудовий, привабливий навколишній світ. Допоможе зрозуміти суть деяких професій та спонукає до роздумів про корисність і необхідність їх у повсякденному житті. Така обізнаність, можливо, сприятиме вибору професії в майбутньому.



     Санжа С. Я обираю професію. Коли я виросту, я стану... / С. Санжа ; худож. М. Старий. - Харків : Каскад, 2017. - 71 с.
Що робить хірург? Хто може стати капітаном корабля? Яку професію обрати? Книга допоможе допитливим дітям знайти відповіді на ці запитання. 
У книзі-віммельбусі є понад 300 професій, серед них і професія лікаря.


     Тріус Е. Лікарі у світі тварин / Е. Тріус, М. Доран ; худож. Х. А. Бласко ; пер з ісп. О. Забари. - Харків : Читаріум, 2017. - 32 с.
Що роблять дикі тварини, коли хворіють? На відміну від домашніх улюбленців, вони не можуть відвідати ветеринара. Зате вміють запобігати хворобам та лікувати самих себе за допомогою листя, коріння, насіння, мінералів. А ще вони мають доступ до найбільшої у світі аптеки — природи. Ця книжка розповідає 14 дивовижних історій про те, як дикі тварини застосовують особливі ліки й самі здогадуються, з чого їх приготувати.



     Ле Глоаек Ф. Ведмедики-медики / Ф. Ле Глоаек ; пер. з іт. О. Толстової. - Київ : Країна мрій, 2015. - 110 с. : іл.
Ласкаво просимо до "Притулку ведмедиків-медиків"! У печері під горою родина влаштувала справжню ветеринарну клініку з реабілітаційним центром. Мама й тато ведмеді такі заклопотані порятунком звірів, що й не щодня їх можна зустріти в печері. Тому не бракує роботи в притулку і трьом їхнім діткам: Гришку, Тишку і Марусі. І не дивно, що ведмежата мріють стати ветеринарами.

     Чубач Г. Веселі хтосики : вірші / Г. Чубач ; худож. Є. Житник . – Харків : Школа, 2013 . – 79 с. : іл.
У цій книзі зібрані найкращі дитячі вірші Із поетичного доробку автора. Жартівливі казочки, абетки, лічилки, скоромовки, загадки - усе це легко читається, їх легко запам'ятовує малеча.



     Дошкільникам про професії / уклад. Н. І. Дикань ; іл. Н. В. Кридченко. – Харків : Основа, 2010. – 127 с.
У книзі підібрано вірші, ігри, загадки, прислів’я про професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар