25 листопада 2016

Голгофа голодної смерті

Мовчати про це не можна, не сила,
Від спогадів кров аж холоне у жилах.

Вмирали діти і немовлята,

Старі бабусі й вродливі дівчата,

Вмирали села…

ГОЛОДОМОР…

Від нього за приблизними підрахунками в Україні загинуло від 7 до 10 мільйонів людей. Вдумаймося в цю цифру.
Рік 1932 - 1933... найчорніший час між чорними часами в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі.
Великий Голод… Не було тоді ні війни, ні суші, ні потопу ані моровиці. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав скільки невинного люду зійшло в могилу - старих, молодих, дітей і ще не народжених у лонах матерів.Наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс чималі страждання та смерть. Сьогодні ми зібралися вшанувати пам’ять жертв голодомору…Про це 25  листопада в нашій книгозбірні говорилось на  історичному уроці: " Голгофа голодної смерті," з учнями 3класу ,  а з учнями5-11 класів   відбувся вечір -реквієм : "Голод-33-незагойна рана України."   За допомогою вільного  доступу до Інтернету переглянули документальний фільм: "Голодомор," а також  ознайомилися з виставкою літератури: "Голодомор1932-1933рр.: вимогливий погляд історії"














































І хоча тема для наших відвідувачів і важка, та це - чорна сторінка в історії нашої України. Пам’ятати про це маємо змалечку….  
Пом'янімо і помолімось!!!
Запали свічку (до дня пам'яті жертв голодомору)










Немає коментарів:

Дописати коментар