31 серпня 2024

 


27.07.2024

Публічна бібліотека-філія селища Дубище шукає дарувальників


Публічна бібліотека-філія селища Дубище

Публічна бібліотека-філія селища Дубище Рожищенської ТГ.
Адреса: вул Зелена, 49, Волинська обл. Луцький район. 

Доброго дня!

Бібліотека – це дуже особлива, чарівна і «книжкова» атмосфера, яка є могутнім фактором розумового і морального розвитку нації. Наша бібліотека знаходиться в мальовничому, невеличкому селищі Дубище, що на Волині.

Основним завданням бібліотеки є формування, збереження та використання книжкового фонду, пропаганда милозвучної рідної мови, творів сучасних письменників, а також письменників-земляків. Перед собою бібліотека ставить мету прививати підростаючому поколінню любов до витоків народної творчості та краєзнавства.

Спільно з працівниками Будинку культури бібліотека залучає школярів і молодь до участі в різноманітних масових заходах, фольклорних святах, звичаях і обрядах; у заходах з питань формування національної свідомості та патріотичного виховання.

Публічна бібліотека-філія селища Дубище

Сільська бібліотека – доступна та безкоштовна, тут завжди можна знайти книгу різної тематики та на свій смак.

На виконання Закону України № 2309-IX від 19.06.2022 в бібліотеці було проведено списання літератури російською мовою і творів письменників країни-агресора. У зв’язку з цим бібліотекою списано майже 4000 примірників книг, відповідно книжковий фонд суттєво зменшився.

З метою поповнення бібліотечного фонду новими книгами мною, як бібліотекарем, постійно проводиться акція «Подаруй бібліотеці книгу». Небайдужі читачі дарують цікаві книги, але, на жаль, подаровані книги не можуть заповнити та вирішити потреби користувачів. А бібліотека через обмежене фінансування самостійно не спроможна закупити літературу, яка користується попитом.

На сьогоднішній день бібліотека потребує книг українською мовою як сучасних, так і зарубіжних письменників для різновікової категорії користувачів, у тому числі і для дітей.

Я та користувачі бібліотеки будемо щиро вдячні за кожну подаровану книгу!

Адреса електронної пошти: sulgatz@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар