23 вересня 2013

Дорогами партизанської слави

( 22 вересня – День партизанської слави)

Цей день є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над нацистськими загарбниками, відновлення історичної справедливості щодо визнання масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали.
Перші загони партизанів зявилися наприкінці 1941 року під Черніговом і Сумами під керівництвом Миколи Попруденка та Сидора Ковпака.
Народну війну в тилу німецько-фашистських військ вели повсюдно: у містах і селах, на залізничних вузлах і станціях, на річках, у лісових і степових районах України. Широкі верстви населення брали участь у зриві економічних, політичних та військових планів і заходів нацистських загарбників. Опір здійснювався на всій окупованій території і був нищівним для загарбників.
Нехай День партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, нехай зберігає в наших серцях такі поняття, як Батьківщина, честь, обов’язок і пам'ять.
         І ватри палали в лісах,
  І села палали в пожарі,
А смерті кривавої жах
          Був завжди із полум'я в парі.
     Виходять із лісу партизани
         У наступ на смертельну ніч, -
      А полум'я горить, не в'яне,
        А полум'я - як вічний клич...
Погашені люті вогні
Вогнями і серця, і зброї.
У пам'ять, легенди, пісні
     Приходять безсмертні герої.
Р.Братунь 
 
В бібліотеці була проведена  історична година : " Гарячий попіл"
із вступним словом виступила вчитель історії  Костів Юлія Василівна,  яка   розповіла  присутнім  про перші  партизанські загони на Волині. Діти не лише ознайомилися з  викладкою
літератури    : "Із  книжок про   війну ,про бої ми  читаємо",   але й  переглянули  фільм    "Тайна партизанской  землянки" Ю.Збанацького


 

  
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар