05 березня 2014

Лауреати премії імені Лесі Українки.

 

премія 1Дорогі друзі!
Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджується щороку до дня народження відомої поетеси – 25 лютого, за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Статус урядової вона отримала 14 січня 2004 року.
премія 4премія 3У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогу здобула відома сучасна українська письменниця Надія Гуменюк, яка проживає у м. Луцьку, за свою книгу «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду» (видавництво «Навчальна книга – Богдан»). У книжці вміщено десять чудових казок з ілюстраціями талановитої художниці Світлани Бялас.
премія 7премія 6У номінації “Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва” відзначено гарно ілюстровану книжку відомої львівської художниці Вікторії Ковальчук “Про фею Дорофею” (видавництво “Апріорі”) про допитливу дівчинку, яка любила малювати і завдяки малюнкам пізнавала довколишній світ.
  Щиро вітають  користувачі  бібліотеки  Надію Гуменюк та Вікторію Ковальчук з найвищою відзнакою в галузі дитячої літератури – премією імені Лесі Українки. Зичать   їм  нових творчих здобутків і з нетерпінням чекають  нових книжок!

Немає коментарів:

Дописати коментар