11 лютого 2014

Давайте створимо безпечніший Інтернет разом.
  День безпечнішого Інтернету організовується спільною мережею Insafe/INHOPE за підтримки Европейської комісії кожного року, з метою популяризації безпечного Інтернету та більш відповідального користування онлайн технологіями та мобільними пристроями, особливо серед дітей та молоді. Відзначається другого дня, другого тижня, другого місяця кожного року.
Простір онлайн безпеки за останні роки акцентує увагу на створенні не тільки безпечнішого, а й кращого Інтернету. Тематика цьогорічного дня звертає увагу на відповідальність, яку всі мають взяти на себе для створення кращого простору. Кожен з нас – молодь, батьки, освітяни, соціальні робітники, політики – має внести свій вклад.
Кращий Інтернет може означати багато речей для різних людей, але наша основна мета – виховати позитивну поведінку та усунути негативні явища онлайн. Ми всі можемо внести свій вклад, незалежно від того, ким ми є. Наприклад:

Діти та молоді люди можуть допомогти виховати позитив, будучи добрими та поважати один одного, захищаючи їх онлайн репутацію (та репутацію інших). Вони можуть бути спостерігачами, допомагати одноліткам боротися з образами в Інтернеті та видаляти будь-який незаконний або невідповідний контент.
Батьки та опікуни можуть виховати позитив, підтримуючи відкритий та чесний діалог з їх дітьми про життя онлайн, підтримуючи їх особистий розвиток, допомагаючи у розв’язанні проблем в Інтернеті та пошуку джерел високої якості. Вони можуть допомогти усунути негатив, слідкуючи та підтримуючи їх онлайн діяльність (згідно їхнього віку), моделюючи позитивну онлайн поведінку.
Вихователі та соціальні працівники можуть допомогти у вихованні позитивної поведінки в мережі, навчаючи дітей та молодь правил цифрової грамоти, які необхідні у сучасному світі.
Компанії, які представляють себе в мережі, мають створювати та рекламувати позитивний контент та сервіси онлайн, розвивати етичну та прозору політику, а також захищати наші персональні дані.
Службовці та політики мають забезпечувати умови виконання всіх заходів з безпеки онлайн, надавати підтримку батькам та надавати можливість мати доступ до належної інформації. Вони також мають контролювати належне законодавство, забезпечувати безпеку та добробут дітей та молоді за допомогою ефективних всесвітніх захисних стратегій онлайн.
* День безпечнішого Інтернету був би неможливим без підтримки Європейської комісії. Знайдіть більше про «Європейську стратегію для кращого Інтернету для дітей».http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/creating-better-internet-kids







Немає коментарів:

Дописати коментар